Materijali – ključan deo svake veštačke mušice!

Pre nekoliko decenija samo vezivanje veštačkih mušica je bilo dosta jednostavnije, koristili su se skoro 95% prirodni materijali, materijale koje nam je priroda sama dala u obliku raznih krznašica, ptica i većih divljih i domaćih životinja. U današnje vreme stvari su se drastično promenile i primena sintetičkih materijala je sve prisutniji u vezivanju veštačkih mušica. Svake sezone na raznim internacionalnim sajmovima fly tying – a, možemo da primetimo novitete iz fly tying industrije koji obiluju sintetičkim i veštačkim materijalima, što ne znači da je to loša stvar, već trend koji prati fly tying industriju poslednjih par decenija.

U mušičarskoj radionici “Rooster fly” se trudimo da napravimo balans izmedju prirodnih i veštačkih materijala. Moramo da istaknemo da smo vrlo ponosni na selekciju materijala koje koristimo u radionici, prvenstveno domaćih proizvodjača ali takodje i uvoznih brendova. Na ovoj stranici predstavićemo Vam deo materijala koje koristimo u proizvodnji.

Povremeno imamo viškove odredjenih materijala u radionici pa ako vas interesuju neki od materijala možete nas kontaktirati.